8. helmikuuta 2014

Suklaa vadelma muffinssit

I: Ensin pahoittelen, että oli kaksi samaa postausta, mutta eri nimillä! Tuli vähän ongelmia kun julkaisin iPadilla ja blogger on siinä aivan surkea. Mutta aiheeseen. Kun olen karkkilakossa niin en saa syödä sipsiä, karkkia tai kaupan leivonnaisia niin teimpä sitten muffinsseja. Muffinsseista tuli hyviä, mutta suklaa oli ehkä vähän liian tummaa niihin tai sitten yksi levy sitä oli liikaa. :D Sekin on ihan mahdollista kun tungin kaikki vain sekaan... Niitä olisi pitänyt tulla 14kpl, mutta tuli vain 10kpl. Mutta ehkä suklaapalat jotenkin sitten tekivät taikinan vähäisemmäksi tai sitten siitä ei vain riittänyt yksinkertaisesti. :) Kannattaa kokeilla,koska hyviä tuli, mutta ei kannata laittaa ihan koko levyä sulkaata! Voisi tehdä ystävänpäiväksi jotain tälläisiä. H on kertonut mulle jo vähän sen suunnitelmia ystävänpäiväpostauksesta... :)

 Sekoitin taikinaan mukaan tuon kokoisia paloja...
 ... ja tökin päälle sitten vähän isompia paloja
 Laitoin siis kokonaisen levyn ECUADORin vadelma tummasuklaata.
Ne suli ihanasti siihen päälle kun osan suklaasta antoi olla näkyvillä ja osa oli taikinan sisällä
Tuollaisia ne oli ennen uuniin menoa...
 ... ja tälläisiä ne oli kun ne tuli uunista

 Nam! ♥

Suklaavadelma muffinssejen ohje:

•100g voita tai margariinia
•2 kananmunaa
•1 ½ dl sokeria
•2 ½ dl vehnäjauhoja
•1 tl leivinjauhetta
•Laitoin vähän kaakaojauhetta, että tulisi väriä.
•ECUADORin Vadelmasuklaata


Sulata voi tai margariini ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja lopuksi jäähdytetty voi- tai margariinisula. Sekoita pieniä paloja suklaata taikinaan. Pane uunipellille paperivuoka pienin välimatkoin tai käytä muffinivuokaa. Jaa taikina vuokiin, mutta jätä ne kolmanneksen vajaiksi. Upota suklaapaloja muffinsseihin. Paista muffineja uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Mulla muffinssejen tekemisessä kesti vajaa puli tuntia. Ei siis kauaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Nopeaa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! :) Vastaillaan asiallisiin kommnteihin.