23. maaliskuuta 2014

Minttusuklaamutakakku

 I: Ohje on Kodinkuvalehdestä. Unohdin taas ottaa kuvat ajoissa joten kuvista ei saa oikein mitään kunnollaa selvää ja ne on muutenkin aika huonoja. Mutta siis tehtiin minttusuklaamutakakku ja hyvää tulikin! Nam nam kun oli hyvää! Aika makeaa se kyllä oli, mutta riittääpähän monelle kun ei pysty syödä paljon kerralla. Jos malttaa kannattaa odottaa yön yli ja sitten koristella kakku kermavaahdolla ja marjoilla.

Laitettiin koristeeksi päälle tomusokeria.

Minttusuklaamutakakun ohje:
Noin 10 palaa

1,5dl pullomargariinia
150g minttusuklaata
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2,dl fariinisokeia
3 kananmunaa
1dl maitoa
1dl pähkinä- tai
 mantelirouhetta

Pingoita 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele pohja ja reunat kevyesti.
Sulata margariini ja paloiteltu suklaa kattilassa. Jäähdytä.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Yhdistä kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Vaahdota fariinisokeri ja kananmunat.
Yhdistä taikinaan loput aineet varovasti käännellen. Kaada kakkuvuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähbytä kokonaan.
Säilytä kakkua peitettynä jääkaapissa. Se on parhaimmillaan seuraavana päivänä. 
Tarjoa kakun kanssa esimerkiksi kermavaahtoa tai jäätelöä ja marjoja.
 
 

2 kommenttia:

Kommenttia tulemaan! :) Vastaillaan asiallisiin kommnteihin.