I: Moi! Nyt on alkanut vuosi 2014! Jes! Mä oon oottanut jo tätä! :D H oli meillä siis uuden vuoden yötä ja lähti juuri .Sillä oli sen uusi videokamera mukanan joten oteltiin videoita. Yritetään väkertää jotain niistä teille jos vain suinkin osataan. :D Siinähän se ongelma jo kerrottiin. Otettiin siis paljon hyvä laatuisia videoita (ihme kyllä suurin osa oli hyvälaatuisisa...), mutta ei osata muokata sitä sillä lailla, että siitä lähtee äänet melkein kokonaan pois ja sitten vielä olisi hyvä jos siihen saa jonkun musiikin taustalle hiljaisena ja tietty vielä yhdistää videoita. Tietääkö joku jonkun hyvän muokkaus sivun, jolla voi muokata videoita?
Mutta nyt niihin kuviin. Me siis käytiin (niinkuin aina) rakettikävelyllä. Me saatiin paljon hyviä kuvia, mutta omista raketeista sai parhaita, koska tiesi aina milloin se lähtee mistä niin osasi hieman varautua ja olla kamera päällä. :) Muitten padoista sai hyviä videoita, koska meidän patojen aikaa ei ollut kameroita esillä. :D Parhaat kuvat tuli ehkä lentokonesta. Mutta nyt kuviin, koska ei keksi muuta kirjoitettavaa! :D
Hauska kuva! :D
Mun uudenvuoden kynnet. Hiekkalakkaa
Tehtiin uudenvuodenkakku H:n kanssa. :) Hyvää oli/on.
Hedelmäpommin (meidän uudenvuodenkakun) ohje:
-4 kananmunaa
-1 ½dl sokeria
-1dl vehnäjauhoja
-1dl perunajauhoja
-1 ½ tl leivinjauhetta
-2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimesta valutettu kuvio jää hetkeksi pinnalle.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä nuolialla rauhallisesti käännellen.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8minuuttia. Pinta saa saada hieman väriä, mutta varo polttamasta sitä.
Kumoa pohja välittömästi sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi heti pohjan päältä, jotta se ei tartu kiinni.
Hurmaava hedelmätäyte (tulee kerroksien väliin):
-4 liivatelehteä ÄLÄ KORVAA LIIVATELEHTIÄ VANILIAKREEMILLÄ, JOTTA SAAT KAKUSTA TUKEVAN.
-500g sokerilientä (ilman sokerilientä) tai 4prk (125g) vauvojen hedelmäsosetta
-4 dl vispikermaa
-1dl sokeria
-1dl sokeria
-200g sitruunatuorejuustoa
-2rkl sitruunamehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Valuta säilykehedelmien liemi. Säästä liemi kostutukseen. Soseuta hedelmät.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon sitruunatuorejuusto, sokeri ja hedelmäsose
Kiehauta sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.
Vuoraa kulho (tilavuus n 2,5 l) kelmulla. Kokoa kakku latomalla kulhoon vuorotellen pohjaa ja hedelmätäytettä siten, että saat noin kolme täyteväliä. Sopivan kokoisten ympyröiden leikkaamisessa voi käyttää apuna esimerkiksi toista kulhoa tai lautasta. Kostuta jokeinen pohjakerros hedelmien liemellä.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
Koristelu:
-n. 250g pieniä vaahtokarkkeja
Koristele kakku asettelemalla sen pintaan vieri viereen pieniä vaahtokarkkeja. Ne tarttuvat itsestään kakun kosteaan pintaan.
ONNEA VUODELLE 2014!
Windows movie maker on hyvä mil saa muokattuu videoita. Se pitää ladata koneelle mut se teijä kone on vähä vanhahko nii siihe ei saa sitä XD
VastaaPoistaT.iida
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaReilu.... :D mut tiiäks jotain muuta? :D
VastaaPoista