5. maaliskuuta 2014

Valkosipulipatonki

H: Moi!
Tässä olis valkosipulipatonki valkosipulin pitäjille.
Leivoin valkosipulipatonkia eilen (1.3.-14). Tämä ohje on ollut lehdessä, mutta löysin tämän kuitenkin kotikokissa, jossa kerrottiin tämän olleen lehdessä. Kokeilin heti, kun löysin ohjeen.

Valkosipulipatonki

4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa / ½ tuorehiivaa
½ tl sokeria
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 tl öljyä
6 valkosipulin kynttä

Sekoita kuivahiiva ja puolet vehnäjauhoista lämpimään veteen.
Sekoita kunnolla.
Laita kulhon päälle liina ja odota kunnes taikina kuplii.
Kun taikina kuplii, niin pilko tai murskaa valkosipulit ja lisää taikinaan.
Lisää myös loput aineet ja sekoita. Anna taikinan kohota 1h.
Tee taikinasta kaksi patonkia ja laita pellille. Voitele patongit maidolla ja leikkaa siihen kaksi viiltoa. Laita päälle liina ja anna kohota 30 min. Laita uuni päälle 225 asteessa. Kiertoilma uunissa 200 asteessa. Laita patongit uuniin ensin 15 min. Käännä patongit pohja ylös päin ja anna olla vielä uunissa 5 min.
Vinkki: Jos haluat patongeista rapeat laita uunin pohjalle vesi astia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! :) Vastaillaan asiallisiin kommnteihin.