O: Leivoin tässä yksi päivä juustosarvia ja ajattelin tehdä niistä postauksen. Tässä siis ohje:
Tarvitset: jauhoja, voita (tai margariinia), suolaa, hiivaa, vettä, kananmunia ja juustoa
(tai juustoraastetta)
kulho, tee lusikka, desimitta ja sekoitukseen esim ruokalusikka
(tai juustoraastetta)
kulho, tee lusikka, desimitta ja sekoitukseen esim ruokalusikka
2 1/2 dl vettä
25g hiivaa (yksi pussi kuivahiivaa)
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
noin 6 dl hiivaleipäjauhoja
100g voita (1 dl juoksevaa margariinia)
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
3. vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi.
4. yhdistä kuivat aineet veden ja kananmunan joukkoon ja lisää lopuksi pehmeä rasva.
5. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile kaksi ympyrää. Leikkaa veitsellä ympyrät 6 tai 8 osaan.
6. laita juustoraastetta kaikkiin paloihin ja rullaa leveämmästä päästä ohuempaan ja muotoile sarviksi.
7. Kohota leivin liinan alla ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Tällasia tuli minun juustosarvista. Ei ne nyt ihan täydellisiä ole, mutta maku on paras ei se ulkonäkö kerro kaikkea. Ohjeessa sanottiin, että taikinaan tulisi käyttää hiivaleipäjauhoja ja minä käytin normi vehnäjauhoa, joten taikinasta tuli vähän löysempää. Jos käytät siis vehnäjauhoja suosittelen laittamaan niitä hieman enemmän kuin ohjeessa lukee siten saa taikinaan vähän jäykkyyttä. Minun juustosarvista tuli tosi hyvän makuisia kannattaa kokeilla!
Kirjoittakaa ihmeessä kommentteihin
Onnistuiko teidän juustosarvet?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttia tulemaan! :) Vastaillaan asiallisiin kommnteihin.